Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Je vse, kar je slovensko, res dolgočasno?

27.11.2017 · Objavljeno v Tereza Vuk

Vedno ko morm kej resnega narest, bi jaz takrat vse drugo delala. Včer sem si rekla, da zakaj ne bi enkrat za spremembo že dan pred deadline-om stuhtala o čemu čem pisat, ampak se mi je pol zazdel bolj pomembno gledat ful delov skup serije Big Bang Theory. Ali Veliki pokovci po naše. Prevode mamo kakšne svetovne. Bog ne dej, da bi bil Dr. House sam Dr.House. Glih njemu so mogli podtaknit Zdravnikova vest, pa čeprov je ta zadnji k jo ma. Al pa film Blades of Glory. Jaz res ne vem, ker genij se je spomnil prevest naslov v Drkajva skupaj. Pa k bi bil vsaj kakšen pornič.
In ker se mi res ni dal možganov obračat proti kolumni, sem šla rajš googlat, kaj so Veliki pokovci po horoskopih. Ko sem ugotovila, da so Penny, Howard, Amy in Stuart strelci, sem rajš razmišljala, da nas je res k dreka. Valda, marca so se ptički vžgali, posledično še naši starci, konc leta pa jebanje ježa.


Kar je našega ful podcenjujemo

Pol sem se odločila, da je boljš da si pogledam kr celo sezono slovenske serije V dvoje. Prov ok zadeva. Če so me zrajcali, da me zanima, kako se bo nadaljevalo, že mora bit dobr. Ampak, če bom pa komu omenila, zna pa velik ljudi rečt: “A slovenska scena je? Eh, naše je vse tok dolgočasno. Pol ure sam gledaš kako si en čaj kuha v tišini.”
Pa je res? Ziher najdeš par dobrih biserov. Men se zdi, da mi vse kar je našega ful podcenjujemo. Po eni strani težki patrioti, bog ne dej da nam kdo zapleni govejo župco pa gašperčka, po drugi pljuvamo po vsemu kar je naše. Enkrat sem prišla za eno frendico na morje in mi je naročila nej prinesem knjige za brat. In uletim jaz s samimi slovenskimi avtorji. “A to so sami slovenci al kaj? A nimajo samih zamorjenih for?” In tud če sem jo probala prepričat v vse živo, se je sama zamorila in šla že petič brat isto knjigo, sam zato ker jo je napisal neslovenec. Ker tist ziher ni zamorjen.

Tud men dostkrat rečejo, da jim moja knjiga deluje k da je ne bi napisal Slovenec. Pa kako kurac pa piše Slovenec? Zanč mi je ena rekla: “Moj tip skoz pravi: Tereza pa Okorn.” Sem že pozabla zakaj glih midva, vem sam da sem ji odgovorila, da bom jaz en kurac kdaj vidla tujino s svojo pisarijo. Pač, mamo slabe in dobre filme, literaturo, tko k vsi. In če še pomisliš, s kakšnim kešom se pri nas dela, smo še prov dobri. Res ne vem zakaj je slovenski film na tko slabem glasu pri nas.
Ampak smo pa tud taki hinkoti, da če komu uspe v tujini, pol se pa deremo na ves glas: “Ta je naš, pizda vam materna, naš!”, k da smo dal kej zraven. Cenimo šele, ko nam dajo tujci vedet, da je to dobr. Ko nas oni potrepljajo po glavi, ti pa k zvest pes z jezikom do tal in mahaš z repom. Jao meni, ko bi le lahko pol svoje samozavesti stalala Sloveniji.

Ampak za Srečo na vrvici, pa Učna leta izumitelja Polža, ne bo pa noben rekel, da je to tuga tug. Ker ni. Jaz gledam vse. Še najrajš kakšne skandinavske zajebane scene.Tud Hollywood me nč ne moti, sam zdej že ne sledim več, kdo ga je komu vlekel na avdicijah, pa me je kr mal minilo vse. Pred leti me je brat nafukal na ene korejske in japonske fore. Uni so tud utrgani do amena. Trenutno me čakata dva za pogledat, en slovaški pa en italijanski.
Po drugi strani, če grem brat komentarje na Youtube pod trailer za italijanski movie, se tam čist isto pizdijo: “Končno en normalen italijanski film. Ne pa vse une merde prej.” Očitno ni sam naš problem ta, da svojega ne maramo, čeprov ne damo.

Kaj bi vi – Denise Dame in Murkota?
Jaz dam z veseljem možnost slovenskemu filmu, ko pride kakšen nov ven. In k zanalašč je bil včer zvečer še Razredni sovražnik na tv. In spet komentarji naokol: “Ma dej, kakšen zamorjen film.” Ja pa, kaj nej pa naredijo iz take teme? Kaj bi vi? Da vmes plešejo une hawaiičanke s tistimi rožcami okol vratu, v naslednjem kadru kr Elvis Jackson na koncertu in za finish še Denise Dame, z Murkotom pod roko kako prišetata mimo. Đizs, res.
Pogledat kako je posnet, kako igrajo, kaj je sploh point, to pa ništa. Če padaš na razne Fast and Furious pizdarije, pol ti je Razredni sovražnik ziher dolgčas, ker ne boš videl Samoborja, kako bo fuknil v luft celo šolo, spizdil z ravnateljničim avtom, postrelil vmes pol ljubljanske tržnice, vsa policija iz Trdinove bi streljala nanjga, on bi pa seveda še po eksploziji avta ostal nepoškodovan. Da mi je to videt. Pri nas tud ne boš videl, da bi kdo bežal pred kom in vedno iz milijontega štuka skočil čez okno in spodi je k zanalašč vedno al bazen al pa kontejner. V kontejner prileti k balerina tja med podgane, ven pride pa vedno čist nepoškodovan, make up in srajčka na mestu. Pri nas bi blo to nemogoče že zato, ker mamo zaprte kontejnerje in bi te odbilo od ekoloških odpadkov do papirja in pol še do plastike mal,b azenov pa glih ne vidim pod vsakim blokom.

Pizda, pa že rajš gledam samomore, kokr pa te buče. Sej ne rečem, mi znamo mogoče res kdaj preveč razvlečt v eno tišino vse neki, ampak dejmo jim možnost ne. Če smo vsi tok radi gledali To so gadi, pejmo pogledat pa še Družinico. Pa Ivana, pa Prebujanja, pa who knows what. Ok, drug žanr, sam nima veze. Ampak, vsakmu svoje. Sto ljudi, sto čudi, normalno. In marsikdo se je začudil, da je Pr’Hostar najbolj gledan slovenski film. Pa čeprov ni nobenih snajperistov in noben ne umre. Al umre. Sej ne vem. Ampak to je že tema za drugič. Zdej grem rajš googlat kaj so uni iz Mentalista po horoskopih.


Preberi tudi

Oddaj komentar