Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Trpim, če sem jaz. In še bolj trpim, če nisem.

04.06.2017 · Objavljeno v Tereza Vuk

Včer sem dobila posnetek podcasta z Izakom Koširjem, k bo objavljen v torek v Torek ob petih. Intervju poslušam vedno sam zato, ker se načeloma nikol nč ne spomnim, pa da preverim kakšne bolanije sem spet prijavljala. Enim gre na živce poslušat svoj glas, mene tist še najmanj moti. Ves skurjen, direkt k image-u rock’n’rolla. Mene sam skrbi kam je men spet mozak odlutal in kam jezik. Mislim iz kerga planeta sem jaz padla, mi nikol ne bo jasno. Vsak približno normalen bi se na intervjujih vsaj mal držal nazaj. Ma ne jaz. K da bi bla mal prfuknjena.

Jaz bom pa po svoje vse
Že da mam pogoje, da me mora čakat pivo, pa da bom joint kadila vmes, je dost hard. Pol se pa snamem s ketne in sam rafal lave ven iz mene. K da sem posnifala vso koko od Fužin do Rudnika. Če bi fuknil mene pa Žižka na kup, se folku zmeša. Jaz sem kr sama s sabo govorila. Izak neki sprašuje, jaz pa kr ene čist tretje monologe furam. K da bi prov hotla fakiča celmu svetu kazat, pa se dret: “Jaz bom pa po svoje vse!”

Sam pol skontaš, da ni to nč preračunano. Da sam ne znaš ven iz svoje kože. Kot sem napisala v Kolumniatriji: “Trpim, če sem jaz. In še bolj trpim, če nisem.” Ne da se mi delat več neki, kar nisem. Prej ko si priznaš, da si to kar pač si, prej boš lahk šel dalje. Ker realno, kaj koga briga kakšen si. A je dal kdo kej zraven? Ajde, ta stara dva k sta te glih nardila, onadva mata pravo glasanja vsake tok cajta. Frendi te pa pač sprejmejo tazga k si. Vse pod kontrolo.

Ampak, tud jaz sem se kdaj prilagajala v življenju in probala bit kr neki druzga. Al pa k smo otroci. Bog ne dej izstopat. Vi sploh ne veste kok sem jaz sovražila svoj ime. Fucking Tereza Vuk. Pa v pizdu mater, ta stara dva, zakaj nisem mogla bit ena običajna Nina? Špela, Maja, bi šlo to čez? Fucking Esmeralda bi blo boljš. Takrat ni blo Terez naokol. In vsakmu k sem se predstavila je blo: “Kako?” Na vseh krožkih, povsod, mi je blo tok bedno, k so moj ime prebrali. In to sam zato k sem izstopala. Čist kontra k danes. Danes me pa sprašujejo, če je to moje umetniško ime. Besedo fuk sem prvič vidla, ko sem bla prvi razred in so naše risbe po celem šolskem hodniku razobesili. In jaz tam zvezda visim s svojo risbo, sam je blo hitr konc zajebancije. Drug dan so že petošolci V v priimku prečrtali pa F napisali. In pol jaz tam čist nedolžna vsa poklapana gledala, kaj mi čečkajo ime neki. Hja. Tud moji začetki niso bli lahki.

Že zdavnaj sem se odvadila bit neki druzga zato, ker bo drugim tko boljš. Majka mi je cel life nabijala: “Pa ne morš Tereza kr tko vse direkt! Niso vsi tko!” To mi ta strelski horoskop v rit skače. Nč premislit, sam jezik stegnit. Eksplodirat k bomba v šusu. Sej z leti sem se tud jaz naučila, da je boljš bit tih kdaj, sam kurc. Pol me spet odnese.


Mormo met tud skrivnosti

Ampak kaj bi pa blo, če bi bli vsi tko? Oz. še hujš, da bi vsi kr vse po resnici govorili? To bi bil poraz. Da bi kr teta mercatorka na blagajni rekla enmu, da kaj mu tok iz gobca smrdi? Da bi starši kr frocom povedali, da kokrat si želijo, da jih ne bi meli? Mož ženi, da je grda, da on drka na 20 letnice. Da bi mi moji sosedje vse kar si mislijo o meni povedali. Da bi učiteljice v šoli čist hladnokrvno rekel staršem: “Vaš je en navaden loser. Ni treba zanjga šparat nč za faks. Kr v fabrko takoj z njim. Pa če mene kdo kej vpraša, ma to po vama. “To bi bil konkreten kaos. Mormo met tud skrivnosti. In laži.

Moj bivši to obvlada. Par dni nazaj sva se srečala in je nanesla debata na eno bejbo in on čist an easy men: “Ma, ona ma skoz te njene astrološke karte v igri. Jaz sem jo pa nategnil za uro rojstva in zdej misli da ve vse o men.” Profesionalec, ni kej. Ko je lagal men (pa ne astroloških for), mi ni blo glih tok smešno. In glih zato k je bil tak lump, mi je bil všeč. Jebeš simple folk, dejte nam najbolj zafukane karakterje ever! Al pa da bi si bivši partnerji kr vse povedali, kakšen suffer smo furali in kok cajta zapravli.

Najmanj jajc povedat po resnici mamo pa, ko nam je kdo všeč. Ker takrat se nam zdi, da če bomo kej izviseli bo kr konc sveta. Pa tud radi mamo na začetku tista skrivarjenja, ko ne veš na čemu si. Ker če se bomo prehitr skup ukompali, bo šlo slej ko prej spet vse v pm in pol bo prej vsega konc. In pol se gremo igrice k v otroškem vrtcu, čeprov je že vse jasno.
Zadnjič sem sedela z dvema frendoma v naši kafani pod drevesi in se kr zadrla sred ene čist tretje debate: “Men se zdi da je men en všeč!” Očitno je gayem vse jasno, ker mi je frend čist mirno odgovoril: “Ja pa povej mu ne.” Gulp. “Itak da ne, pa vidla sem ga sam enkrat.” Sicer sem pol dojela, da mi ta sploh ni všeč, ampak vseen. Če bi mi bil, mu ne bi povedala. Ker se rajš obnašam k da sem v petem razredu.

Ampak vem s kom se ne grem več igric. S ta starima pa bratom. Vedno jih objamem in povem da jih mam rada. Dans sem objela brata. Zdej, ko sva se končno spet najdla nazaj. In vsakič me napizdi: “Tereza, kdaj prevodi? To ni nč vse skup.” In pol sem naju gledala tam na drinku in kr naenkrat prijavila: “Pizda, sej najina ta stara dva sploh nista butljev naredila. Ampak teb vsaj Tereza nista dala ime.”

 


Preberi tudi

  • 27/03/2017Pozna kdo koga, k mu je ime Sandokan?Vsi k pišemo smo ego tripi Ko me kdaj kdo vpraša, kako je pisat kolumne, mu odgovorim, da je fucked up. Ker je res. Imet vsak teden novo temo in probat še napisat približno dobr, je kr […] Posted in Tereza Vuk
  • 12/04/2017O, fuck, ne še kolumna Članica prokrastinatorskega kluba Na hitr pišem kolumno, lovim dva dni nazaj. Kar mi ni podobno. Ko sem začela skor dve leti nazaj pisat kolumne za Fokuspokus, so frendi stave polagali, […] Posted in Tereza Vuk
  • 29/01/2017My circus, my monkeysPrej sem mal gledala po FB, če najdem kakšno idejo za kolumno, ker mi tipično prokrastinatorsko deadline v rit skače. Moje standardne nedelje. Tipkanje, pošiljanje teksta uredniku, pa […] Posted in Tereza Vuk

Oddaj komentar