Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Danes je vse v samopromociji

22.07.2018 · Objavljeno v Tereza Vuk

Sej ne da se mam za total nerazgledano, sam očitno sem, ker zadnjič sem v naslovu enga članka prebrala: “Fačuzi obnorel celo Slovenijo.” What the fucking fuck. Kera cela Slovenija in kaj za boga je fačuzi? Odprem članek in vidim ene modele iz resničnostnega šova. Ljubezen na domačiji, kmetiji al seniku, neki tazga. Važn da je ljubezen. Ok, za fačuzija mi dol visi, ampak a res cela Slovenija gleda to? A ne gledajo vsi ta lepga Turka?

Hujšanje, plesanje, kelnarjenje, kmetije, vse
Jaz tud enga ne poznam, da bi debata tja zašla. Ne v Turka, ne v Kmetijo. Ampak očitno dost ljudi bulji v te scene, ker če ne, ne bi furali sezone za sezono. TV postaje se kr grebejo, kera bo več teh neumnosti nametala. Sej, seveda, štekam zakaj folk rad bulji v “dnevne sobe” drugih ljudi. Ne namečejo na kup slučajno par takih: ena k se bo ziher s kom pofukala, en k bo ful pametoval, en k bo ful konflikten in en k je skoz v kotu tiho. Ker zmaga ponavad al kakšen k je ful glasen ali en k je skoz modro tiho. Une srednje sive miške ne palijo. Sam unih ponavad notr ne vidiš, ker rajš iz kavča buljijo v ekran.

Kokrkol, dans maš tega k dreka. Svoj prvi Big Brother sem gledala leta 2001 v Italiji. Tist je blo še zanimivo, ker je blo neki novga. Zmagovalec je že pokojni. Pol so šli pa ti showi kr na udri brigu na veselje, pa kr na vse strani. Hujšanje, plesanje, kelnarjenje, kmetije, vse. In tko kot sem jaz že zlajnana s kolumnami, tko so oni že zlajnani z vsem tem. Ne gre v nedogled.

In kakšni ljudje se to sploh prijavljajo in zakaj? Kaj iščejo? Keš pa manj kil štekam. Ampak v pičku mater, da se pustiš zapret s kr enim folkom nekam za tri tedne, brez telefona, knjig in še tam na ukaz skačeš k en butelj naokol? Jao, tri dni si dam. Mejte ves denar, sam men dejte svobodo nazaj. Poznam enga k je šel v eno do teh jeb in mi je na vprašanje, da zakaj sploh gre, odgovoril: “Da bom prepoznaven.” Ma ti si glup ko točak. Zakaj boš prepoznaven? S čim? Sej nimaš enga talenta. Sam na TV-ju boš. In dejansko se danes noben več ne spomni, da je bil “po televiziji”. Pozabljen ko včerajšnji maček v glavi.

Sam ti ljudje res verjamejo v tak mumbo jumbo. Da bo pol “znan in slaven”. Pa kr šuške bojo na vse strani. In pol jim v glavo stopi vsa ta kao prepoznavnost in pol jih čez par mesecev po glavi na hard butne, ker je pozabljen. In kaj bojo zdej? Šli kr v vse reality showe? Ni zadost bit sam enkrat na TV-ju. Jaz sem ena unih k berem tračarije, ampak pol vidim naslov: “Znani Slovenci na plaži.” in jebeš me, za pol jih ne vem kdo so. Pa berem rumeni tisk. Koji znani? Pa še uni k kao so, so skoz eni in isti. Naša estrada. Ni da ni.

Vsi se prodajamo
Ampak ok, eni si tega želijo in live and let live. Danes je itak takoj vsak znan, sam da v tujini je dejansko keš od tega. Instagram, selfiji, name it you’ve got it. Da smo že čist pobebeljeni mi je blo jasno par dni nazaj, ko sem prebrala, da raja zbira denar za Kylie Jenner, da bo ja čimprej najmlajša milijarderka. Svašta pička ne rodi. In evo, brez talenta, boli jo patka.

Dans je itak vse v samopromociji. Kolikim so pomagali doma posneti “porniči”. Tud za to je treba bit talent. Pa sej nisem dost boljša. Nisem glih fuknila ven porniča za promocijo knjige, sam sem se pa reklamirala po FB, k da se mi gre za life. In se še. Vsi se prodajamo, jebi ga. Komu bo ratalo je pa že druga pesem. Baje Van Gogh ni prodal ene svoje slike ko je bil živ.

V glavnem, resničnostnih šovov že dolg ne gledam več, ker je postal totalen dolgčas. Še Kardashianke so dopizdile i bogu i narodu. Ampak vmes, ko to pišem, razmišljam, da wtf Tereza, se ne snema o teb dokumentarec? A ni to tud resničnostni show? Sicer bolj v stilu Lemmy-ja, ampak a ni to moja realnost? Na kamerah? Hja. Zarečen kruh pa to.

Preberi tudi

  • 15/01/2017Kakšen Kanin, jaz mam fanta!Ljudje smo pač večno nezadovoljna bitja. Pa ne mislim tistih kavč komentatorjev. Ker uni so res svojga keša vredni. Me prov zanima, kaj mora tem ljudem po glavah dogajat. Se kr en model […] Posted in Tereza Vuk
  • 27/03/2017Pozna kdo koga, k mu je ime Sandokan?Vsi k pišemo smo ego tripi Ko me kdaj kdo vpraša, kako je pisat kolumne, mu odgovorim, da je fucked up. Ker je res. Imet vsak teden novo temo in probat še napisat približno dobr, je kr […] Posted in Tereza Vuk
  • 12/02/2017Tko to pri nas laufa. Kdo si in koga poznaš.Ta sreda je bila v znamenju kulture. Vem glih sam zato, ker so ble popoldne štacune zaprte. Pa zarad FB, ker je bil poln Francetov in Vinkotov. In spet smo bli Slovenci na dveh straneh. Na […] Posted in Tereza Vuk

One Response to “Danes je vse v samopromociji”

  1. Van Gogh je promocija. Sploh njegov nečak ga je spromoviral v nulo, tako da …evo.

Oddaj komentar