Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Kako da fuck pišem, če ne berem? A vsak režiser cel dan gleda filme?

21.08.2017 · Objavljeno v Tereza Vuk

Jaz ne berem
Dva dni nazaj sem šla v knjižnico. Pa sploh ne vem zakaj, glede na to da mam en kup neprebranih knjig doma. V knjižnici sem bla nazadnje pet let nazaj, pa še to sem si sam zakuhala zamudnino, brez odpret knjig, seveda. Kurc, če je bil pa glih Bukowski in zdej ga iz inata ne grem brat. Mogoče sem hotla it preverit ker feeling je, ko izmed vseh knjig v knjižnici, tud tvoje dišijo nekje vmes. Vzamem, kar so mi predlagali, da bi men znalo bit všeč in model na šalterju potegne urbano in začne: “Vas pa dolg ni blo pri nas, ne?” “Ne, sam kaj ma zdej to veze.” In mi kr zagrab urbano nazaj pa začne z zasliševanjem: ” Kaj ste po poklicu?” Pizda, sem že začutla teto tesnobo kako mi diha za ovratnik. Pa ne bom zdej kle sred knjižnice odgovarjala k da sem na policiji. “Kaj ma pa zdej to veze?” “Ja, neki morm napisat.” “Fuck. Napiš da nč. Da pišem.” “Dej, resno no.” “Sej resno, pizda.” Prov sončna očala so mi začela švicat. “A mi daš telefon?” “Ne znam na pamet.” Ker res ne, ne morem pa rečt knjižničarju, nej da men on najprej svojo, pa bom jaz njega poklicala, da preverimo cifro. “A maš vsaj mail?” Res me je prijelo, da bi mu fuknila uno knjigo kr nazaj. “Ej, jaz hočem sam eno knjigo vzet! Ne pa cela komplikacija zdej.” “Nobene komplikacije ni”, me je hotu tam neki pomirit.

In sem prov razmišljala, da kaj se grem. Pa sej jaz ne berem. Ne več. Jaz sem ena tistih, k če se že vdam v kakšen intervju, sam molim, da me ne vprašajo: “In, vaš najljubši pisatelj? Kaj ste nazadnje vsa navdušena prebrala?” Gulp. Jaz? Sebe? “Ne berem.” In pol to nobenmu ne gre v račun. Kako da fuck pišeš, če ne bereš? Hja, čist simple. Pač si celo življenje bral, pol en dan pa nehaš. In začneš rajš pisat. Ker res ne vem zakaj bi bil en k piše, dolžen zraven še ful brat. A vsak režiser filmov gleda vse filme od zjutri do zjutri? Vsak muskontar v prostem cajtu sam musko posluša? Na žalost nimam več koncentracije za nič. Mozak prenese sam kakšen del Kardashiank, en komad na Youtube, pa kakšen članek Slovenskih novic za dobro jutro. Zarad knjig sem res jezna nase, ker sem jih vedno oboževala. Ampak ni koncentracije, če pa že preberem dve strani kakšne knjige, mi vedno hudiči v riti začnejo špilat in si rečem: “Ma dej, jaz grem rajš pisat.” Ker sam še to se mi manjka da bi stil pisanja komu zaplenila. In zdej gledam kle knjigo in odštevam dneve do zamudnine.

Vsi mi od nečesa odvisni
Čeprov moj frend trdi, da je za vse kriv alko. ” Comp mi je crknil.” “Alkohol je kriv.” Rizel za joint zmanjkalo:” “Alkohol je kriv.” “Un me ni poklical.” “Alkohol je kriv.” “Nona bo mela jutr 90 let,” “Alkohol je kriv.” In ker je alkohol vsega kriv in mava obadva enkrat na teden moralca, zarad pizdarij k si jih nakopljeva, kriv alkohol seveda, se pol en druzga vzpodbujava, da treba nehat pit, ker kurc, nimava več 20 let. In pol to zgleda tko. Ok, zdej bomo trezni. Sam kaj zdej delat? Pa kako se dobit z nekom, če se še v življenju nista vidla brez da bi se napila, pa na konc v kurac poslala? In pol en predlaga kino, čeprov gre obema na smeh, ta drug pa: “In po kinu na tortico. Nč piva.” Da mi je to videt. “Al pa na Metelkovo. Že dolg nisem bla. Sam tam nimajo tortic.” Plan do jaja. Pa midva, dream team, k greva furat rehab na Metelkovo. Dream tema, ne pa dream team.

Ker to je kr kurbarija, kako pol life obrnit naokol. A bom šla mim kafane: “Dej, Tereza, prid na en sok?” Petek je, yay, jebe se men za Kebra, jaz Pingo lahk tud po deveti dobim, nananana. Bom res začela keš metat v cunje in loto listke? Bom hodila na sprehode in small talke ob bednih  kavah? Bi se mi dalo sploh FB prižgat čist trezni?  Bi sploh lahko prenesla to življenje trezna? Sebe?

Da ne govorim kok bivših alkičev je tečnih v pm. Vse ga mot. Pa probi takmu vzet kolo al pa superge, če hočte videt kaj dela odvisnost. En teden nazaj sem šla na Jezersko. Po poti pa sami bivši Rugljevi pacienti. Ta najhujš vročina, uni pa veselo gonit v klanec bicikle. Al pa probite jim vzet maraton. To je tist k nas navadnim smrtnikom k drinkamo dvigne živc, ker si kr celo Ljubljano zaskvotajo. Vsi mi od nečesa odvisni. Človek sam menja odvisnosti in čist nč druzga. Sam da se šopa endorfine do nezavesti in nazaj. Dejte nam vse!

Najboljši so mi uni, k mislijo, da če si bojo najdli partnerja in bli oh in spljoh zaljubljeni na frišn, da tist bo kr vse zrihtalo. Valda, en Superman s čarobno palčko bo uletel. Dej mir, to te je potrebnost  zavedla, čez pol leta boš še tega človeka zvlekel v svoj drek. Na dno.

Strelcu ne sme bit nikol dolgčas
Ampak ipak res nimam več 20 let. Sam kaj, ko trpim munjena in trpim trezna. Sej trezen bit je ok. Sam dolgčas. Jaz bom isto gobčna trezna, isto nasmejana, isto zanimiva ljudem, sam k je men vse tuga. In strelcu ne sme bit nikol dolgčas. Rata živčen in čist koleričen. Oh ja, še horoskope morm napisat do jutr. Moj vidik vseh znakov, v mojmu stilu seveda. Ne rabim poudarjat, da so ga škorpijoni najebali. V bistvu bom posvetila horoskop vsem unim znakom, k so se ob prvi knjigi tolažili: “Ta knjiga ti je ratala zarad tematike. Sam zato te berejo.” Kako da ne. Zato morm jutr za arhitekturno revijo napisat horoskope. Tematika my ass. Pa nč jaz kriva. Alkohol je vsega kriv.


Preberi tudi

Oddaj komentar