Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Avti grejo na kurac kolesom, kolesa avtom, pešci pa kr vsem

01.04.2018 · Objavljeno v Tereza Vuk

Zadnjič je ena na FB objavila eno slikco Ljubljane oz. okoliških hribov in pripisala zraven v stilu: “Za moje Mariborčane. Da ne boste govorili kok je Ljubljana bedna, grda in brezvezna.”Valda sem mogla takoj vprašat: “Zakaj pa bedna Ljubljana?” Sej je napisala, da verjetno tko mislijo, ker so bli nazadnje kle enkrat na eksurziji v osnovni, pa jim je tak film ostal v glavi.

Itak nikol nisem razumela tega kurcanja čez Ljubljano in nas “žabarje”. K da smo mi krivi za vse tegobe sveta. Men dol visi iz kje je kdo, sam da je do mene fajn. Če pa še hvali mojo pisarijo, je pa itak zmaga. Tko kot je zmaga, da me kljub ljubljanskemu slengu berejo po celi Sloveniji.

Ljubljana je vas, kjer vlada prometna norija
Ampak Ljubljani čist nč ne fali. Je pač vas, tko kot je cela Slovenija. In ker v to vas pride vsak dan ne vem kok ljudi, ker baje službe talajo, je to kr enga folka na cesti. Pol še Šerifu the Jankoviću drsi jermen in zida in prenavlja na vse strani k da jutr odhaja v penzijo in je ob štirih popoldne tko: “A me zategneš po ganjo? Sej je sam kle čez križišče.” “Zdej? Ura je štiri.” “Fuck, grem peš.” Ker bi jaz in frend za 10 minut hoje, stala v avtu 25 minut, da bi prišla čez kurčevo obvoznico.

Ta naš križišče je itak najbolj beden ever. Za čez eno stran pridet morš laufat k da si mal prfuknjen, ker če ne ujameš unga za na levo it, čakaš spet k en debil. Mislim, fuck it res. In sam avti okol tebe. Zadnjič enkrat sem šla s taxijem iz centra in sva s šoferjem zaglavila tam pod mostom pri Orto baru. Kurčevi polži so bli Usain Bolt za nas takrat. Sej ne vem, ker je bil bolj živčen. Šofer, ker je mel že pun kurac vsega, al jaz k mi je sam ding ding ding delal v glavi in sem tuhtala kok keša me bo prišla ta zajebancija.

Ob štirih popoldne je taka norija na cesti, da mava z založnikom vedno pregovarjanje kako se dobit. Un se kotali na job v Škofjo Loko in po službi že lahk pride do mene, sam kaj kurac, k od mene do centra domov rabi spet tok kokr do Škofje in nazaj. In pol se kdaj vdam v usodo in grem na bus. To je tista škatla od šestke, kjer smo vsi nagneteni s slabo voljo gor in obvezno ne pozabi pred kakšnim faksom zaustavit. Šestka bi bla komot narejena sam za študente. Pa nej gre od Črnuč pa sam gas do Viča, pa nej se sam oni jebejo med sabo gor. Pa to jih pride tam pri FDV-jih in podobno k dreka gor. Pa kaj mate sploh za študirat, če ni jobov. In bus stoji 10 minut na postaji, da pride vsa omladina gor. Creepy stuff. Ene parkrat me je ena čudna tesnoba zagrabla, sem sam spizdila dol, pa švicajte vi dalje med sabo. Grem pa na kolo.

Bolj jeftin kolo k si nabaviš, hitrej je spizden
Kolo je super za po Ljubljani. Sam kaj k Ljubljana ni cool za kolesa. Še ključavnice ne potegneš iz ruzaka, je že spizden. Še čist vsazga so mi ukradli. Bolj jeftinga k sem si nabavila, prej je šel. Pa kaj boš s tem delal, če ni vreden dva evra? Ne me jebat, da se ti sploh da cik cange za to ven vlečt. In pol si folk nabavlja ključavnice k so več vredne k kolo.

Kle kjer zdej živim so mi po enmu tednu potegnili enga luškanga hollandca iz kolesarnice. Sem hotla ker vsem sosedom na vrata nabit listke, da sej dobrodošlice so fajn in vse lepo, sam da kaj je zdej to en štos na moj račun. Pol sem nekje dobila enga tok bozga ponyja, da misliš, da mi ga je kak brezdomec dal, ampak tud tega so mi sunili. Enmu kretenu se je dal takmu revežu ključavnico odfukavat dol in sem avgusta pešačila iz Jarš nazaj domov in enmu jebala vse po spisku. Ladri di biciclette. Banda. Jeftin kolo gor al dol, sam teb ornk zjebejo sistem, če te pustijo tkole pešadija nekje al pa ne moreš zjutri v službo.

Sicer se pa niti s kolesom ne vozim več. Sem dobila enga prek Bolhe, ampak sem uletela po klancu dol nekje k ta velika in so šle puf bremze v maloro in posledično jaz po tleh. Tega mi pa k zanalašč noče noben spizdit iz kolesarnice. Da bi se še on mal na kepo prevrnil. In pol bi se spet kakšen šofer avta pizdil: “Prekleti kolesarji!! Pa kaj, ste sam vi na cesti? Mamicu vam kolesarsko!”

Ta je tud smešna. Avti grejo na kurac kolesom, kolesa avtom, pešci pa kr vsem. In pol en drugmu trobimo in si sikamo. Namesto, da bi šli vsi skup enga skadit. Sploh pa ne it zapušen na avtobus, brez da bi vedel, če maš urbano nafilano. Tist, k jih maš 5, pa vse piskajo, da so pretečen rok, ti pa tam na Bavarcu gledaš ves začuden šoferja, pa ves bataljon upokojoncev in študentov za tabo na busu. Sam še una muska manjka vzad iz “The Good, The Bad and The Ugly”, pa ko pridejo čičati k furajo bus police, k te vklenejo, če piska narobe urbana. Vmes, ko čutiš penzijo na prvih zicih, kako ti diha za ovratnik in butast buljiš v šoferja, ker ne veš kaj rečt, al “a grem lahk za đabe?” al “ok, bom pobrala šila in kopita dol”, se spomniš na Berlin. Kako sva pred leti s frendom sedela na metroju, on pa ni kupil karte. So uleteli ti psihiči neki živčni da bojo karte pregledovali in so modela nagonili dol z “Laufen Sie!” Ja, sej.

Preberi tudi

Oddaj komentar