Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Otroke zna delat vsak. Eni smo pa narejeni za kej več.

27.06.2018 · Objavljeno v Tereza Vuk

Kdaj mi kdo reče: “Eh, sej maš še cajt za otroke.” Kje vidijo ta cajt pri mojih letih, mi ni jasno, še manj zakaj mislijo, da jih hočmo vsi imet. Sploh pa ne vem zakaj se folk ne briga za svoja posla. Poznam ženske, k se resno trudijo z umetnimi oploditvami in če bi jim šla take prijavljat kr na suh, bi sam še eno okol kepe dobila. Za marsikoga so to občutljive debate. Ampak ne zame. Jaz grem k ta velika na Val 202, mal na intervju v živo do Šaleharja in mi še rata prijavit: “Otroke zna delat vsak. Eni smo pa narejeni za kej več.”

Eni smo narejeni za sebično met se fajn
Valda se je folku scufal, da kaj se grem. Mislim, če jih ma vsak Rom po deset, jih verjetno zna delat marsikdo. Eni smo pa narejeni za kej druzga. Za sebično met se fajn. Pri 42ih sem uletela k ena najstnica zdej dopoldne domov. Od včer. Ker se že dva meseca počutim, k da sem stara 16, pa da sem v K4. Uletim od “frenda” do kafane hitr na enga in tam stokam, da morm tri kolumne napisat v petih dneh, pa če ma kdo kakšen predlog za temo. Itak so vsi sam fuzbal predlagali.
Jaz bi ga pa kr ukinla, ker mi jebe sistem. Pa ne morš glih se z nekom met top shit, tisti začetki, pol ma pa un 4 tekme na dan za gledat. Ker baksus sem res. In zdej že jaz vem vse, pa Messi, pa Rojo, pa kaj jaz vem. Sem pa vidla, da je Maradona včer dobr z belim gledal. Al je premočno koko vlekel al ga je pa ruska vodka zjebala.

In sedim vsa skurjena prej za šankom in kr naenkrat en desetletni mulc sedi zraven mene na stolu. Ker, tud če jih nočem met, jih mam rada in so mi modeli. “Jaz bi eno coca colo,” reče kelnarju. Ker ga kelnar pozna, mu je rekel, da mu dedek ziher ne pusti. “Ja, pa lahk, ja!” Itak mu je dedek fakiča pokazal, da nema ništa od coca cole.

In začneva midva z debato. Ena total skurjena od včer, pa mulc. Najprej tiste standardne, ime, šola, s kerga konca si, itd. Ful gobčen modelček, ne jebe žive sile, ker pazi: “A ti lahk dam eno uganko?” “Dej.” Če jaz izgubim, naredim 5 sklec, če pa ti, morš pa celo pivo spit.” Cel šank se je začel smejat zarad piva. “A ma Ronaldo familijo al je uno drugo?” “Kero drugo…gay?” “Ja.” A veš, da se mi ne sanja.” “Po mojem je bil prej gay, zdej pa ni več, pa ma družino.” “A tko to laufa? Si, pol pa kr ne več?” “Možno.” “Pa ti, si kej zaljubljen?” “Vame jih je 5!” “Pff, dobr ti gre. Kera je pa teb všeč?” “Ta pa ta.” “Kakšen priimek je pa to?” “Kakšen je pa Vuk?,” mi pribije nazaj.

Oni so glih tko človečki, sam da so bolj višina Messija
Že drugič sem skor ostala brez besed, ker ne vem kako si je zapomnil za pol ure nazaj, da mu je en rekel, da se Vuk pišem. “Ne vem.” Pol je zagrabil mojo knjigo s šanka, začel brat in me vprašal: “Fenomen si?” “Pust, to je spremna beseda.” Pol se je smejal ob vsaki “pizda ti materini” in “marš v pičku materinu” v tekstu, vmes še men enkrat rekel, da nej pušim kurac na eno vprašanje, da je spet cel šank dol padel od smeha. Ko je zagledal, da piše notr Messi in Ronaldo, me je kr čudno začel gledat. “A o fuzbalu tud pišeš?” “Ne. To je sam prispodoba, da Messi je ena siva miška, Ronaldo pa samozavesten, kokr da bo dal glihkar soncu čelno. V življenju noben noče bit siva miška, sam tok da veš. Pa da ne boš učiteljicam razlagal, da ga hengaš po kafanah z enimi odbitimi pistaeljicami.”
Me je kr postrani gledal, da kaj the fuck ma to veze s fuzbalom. Pol mi je še razložil, da je on lev po horoskopu, mlajša sestra pa strelka in da ga skoz mlati. Pa da ma on ful goste lase, pa na compu visi sam če dežuje. Mislim, ker model.

Otroc so res neki posebnega. Zadnjič je en tam 8, 10 let star uletel s fotrom na sok. Mi šahiramo, same starudine, tamau pa kr zraven, pa men pametovat poteze. Čist pogumno, nč neugodno. Sem vidla, da ne bo odnehal, sem mu rajš kr stol prepustila. Jaz se z njimi pogovarjam k s ta velikimi. Nč “buci buci buc” pa govort k en debil. Oni so glih tko človečki, sam da so bolj višina Messija.

In ko sva včer s “frendom” sedela skupaj, sem ga vprašala: “Si nikoli nisi želel otrok?” “Ne.” “Jaz tud ne. Eni smo očitno res narejeni za neki druzga.” In sva pribila musko do fula, zvila joint, odprla vsak svoj drink in se objela. Spet sva bla stara 16 in v K4.

Preberi tudi

Oddaj komentar