Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

O, fuck, ne še kolumna

12.04.2017 · Objavljeno v Tereza Vuk


Članica prokrastinatorskega kluba

Na hitr pišem kolumno, lovim dva dni nazaj. Kar mi ni podobno. Ko sem začela skor dve leti nazaj pisat kolumne za Fokuspokus, so frendi stave polagali, da mi ne bo uspelo.
Jaz sem ta prva stavila proti seb. Itak. Standardno, vse proti seb. Pa ne ker ne bi znala pisat, ampak če se bo pa mene dalo strenirati da bom pisala na gumb na deadline, pol je pa konec res blizu. Ker jaz sem una ta neresna. Neodgovorna.
Sam zakaj sem že jaz ta? Se mi zdi da sem prebrala v spremni besedi Kolumniatrije, da nisem enkrat zafukala.
To je po mojem tko k met otroke. Sej ti grejo na živce, pa bi si najrajš odmor od familije za dve leti vzel, sam pol kurc, tvoji so, ne morš jih pustit kr tko na cesti. In pol loviš vsako nedeljo ta deadline, ker ti srce ne da vse zajebat, pa magar čist zmačkan, s PMS-jem, al pa še direkten s kakšnega žura se dret :” Ne može nam niko ništa!” in pol naslednji moment pa že: “O, fuck, ne še kolumna.” Može nam, može.

Sej te prokrastinatorske fore zadnji moment mi bojo en dan dobr fakiča pokazale. Že tko je pol tipk izbrisanih na tipkovnici (zadnjič sem mogla več k desetkrat geslo vpisat, ker sem vse u-je in o-je in žblj-je falila), predstavljite si kako je tkole skor na pamet pisat šele tekst. Pa še un kreten google chrome skoz neki paničar, k tud pojma nimam kaj se ma ta za po moji škatli šunjat. En dan bo res vse sam še čez okno letelo.
Zadnjič sem napisla 3 kolumne v desetih dneh. Za tri različne. Fokus, Bipolar, pa še eno gostujočo v Outsiderju.

Jaz kr lepo še v arhitekturni reviji mal o pajzlih stokam. Deset dni sem vedla za ta deadline, sam sem se seveda jaz, kot članica prokrastinatorskega kluba, zbudila zadnji dan vsa neki “ta ornk tečna Tereza” (obstajajo 4 drugač) al sem bla pa zmačkana, sej ne vem, in poslala:”A lahk en dan prestavimo?”
Ok, se že zdilam za drug dan, sam pol me je pa čez ene dve ure ena slaba vest kr iz nekje zagrabila za kravateljc in mi ni dal miru, da se nisem držala dogovora. Ajoj, kam ste me skrili? Dejte me nazaj. Al sem pa že pocajtala mačka, pa je ta tečna Tereza spizdila po svojih poteh dalje, kdo bi vedel.
Vem sam, da sem se usedla k en profi, oddelala svoje in sam še piči enter, dokler ma google chrome še dobr moment. Kdo je zdej neodgovoren? Bravo mi, v glavnem.

Tko strastno se že dolg nisem objemala
Glih bravo mi pa ni blo ta vikend in zato zdej na hitr pišem. In grem stavit da mi je to una banda od palčkov zakuhala. So mal preveč padli v un Tiny Kitchen za Barbike pa Kene, pa men poturili neki v futr glih tko mal za štos. K da ni že zadost da štumfe iz pralnega kradejo. Aja, pa flet mi vsakič razmečejo. Al je pa res kakšna trebušna komedija v zraku. Ker tko strastno se pa že dolg nisem objemala. Školjki bi rekla kr: “Give me five! Svaka nam čast!” Težek date.
Zdej mogoče razlagam v zajebanciji, ker se je vžgala “Tereza pajac” (mogoče je pa joint kriv, spet, kdo bi vedel) sam drugač je blo pa daleč od smešnega.

Predvsem sem dojela, da je daleč od smešnega, če živiš sam. Kar je super, ampak v takih momentih bi ti pa lahko kdo lase gor držal in brisal vse živo za tabo. Ne pa da se morš po parih urah komi spanca zbudit, še vedno štala okol, oprat vse, ves si dehidriran, pol pa ponesreč še una butasta reklama k mi gre ful na živce, k en model enga tazga jacka izigrava, k da je neka mešanica med James Bondom pa Mickey Rourkom. Sami pogruntite kera je, men je point da zagledaš v tej reklami hrano in opet, jovo na novo, školjka draga, long time no see.

In ker sem jaz bolj pri unih, k za vsako malenkost spizdim Tarantinu scenarij za v mojo zmešano kepo, je to zgledalo tko nekak. Vmes ko sem metala kar se je še metat dalo ven iz sebe, mi je šlo po glavi: “Evo, to je tvoj konc. Kle zdej. Kdo se je že tud zadušil? Hendrix, ne? Pizda, pa še dva dni pred mano ma rojstni dan. Ja, ja, strelce bo vse tko pobralo.” Mal jeftino sem jaz to umirala, če sem mela cajt take zgodbice še v glavi štrikat sprot.
Pol sem že razmišljala da:”Zakaj glih dans nimam obešenga listka, kjer piše današnji datum smrti?” Sej ne vem kaj mi bolj škodi. Al skuna al palčki v fletu.

In valda poveš šele drug dan zvečer komu od bližnjih, da smo mel cel diskač na wc-ju. Pa da majo še after party. Sporočiš pa glih sam zato, da res ne bojo sosede prve zavohale, da pr men sam še pajki dihajo.
Ker s svojo noro domišljijo tebe že skrbi: “Kako bojo pa gasilci gor prišli?” Pa kako jim bo ratalo vdret pa ne vem kaj. Najboljš da me še zanima če bo kakšen luškan.
Me bojo najdli nad školjko, palčki se bojo pa hinavsko smejali zraven mene. In bo konec. In ker nimaš kej boljšga za počet, greš s tem: “Jaz bom fucking umrla sama. Kdaj me bojo najdli?”, zamorit enga k je še bolj zamorjen k ti. Dejmo si šerat vse štale sveta. Pejmo se igro, kerga bojo prej zavohali sosedje.
Starejša kot sem, bolj dojemam zakaj majo ljudje partnerje in otroke. Da nisi sam. Da maš nekoga k ti drži lase. Pa je to res? Ne obstaneš vseen sam tam nekje, star 90 let? So oni garancija, da ne bojo rabli ta luškani gasilci vdirat? Je boljš umret prej z glavo v školjki al čakat tist?  Kako se sploh spodobi umret? Mah, to so mi spet palčki podvalili neki v joint.

Preberi tudi

  • 29/01/2017My circus, my monkeysPrej sem mal gledala po FB, če najdem kakšno idejo za kolumno, ker mi tipično prokrastinatorsko deadline v rit skače. Moje standardne nedelje. Tipkanje, pošiljanje teksta uredniku, pa […] Posted in Tereza Vuk
  • 04/06/2017Trpim, če sem jaz. In še bolj trpim, če nisem.Včer sem dobila posnetek podcasta z Izakom Koširjem, k bo objavljen v torek v Torek ob petih. Intervju poslušam vedno sam zato, ker se načeloma nikol nč ne spomnim, pa da preverim kakšne […] Posted in Tereza Vuk
  • 27/03/2017Pozna kdo koga, k mu je ime Sandokan?Vsi k pišemo smo ego tripi Ko me kdaj kdo vpraša, kako je pisat kolumne, mu odgovorim, da je fucked up. Ker je res. Imet vsak teden novo temo in probat še napisat približno dobr, je kr […] Posted in Tereza Vuk

Oddaj komentar