Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Pri ljubezni in kešu se hitr veselica konča

07.10.2018 · Objavljeno v Tereza Vuk

Včeraj smo lovili še zadnje sončne žarke na vrtu lokala in debata je nanesla na ta vrtec, kjer so se dogajale štale. Zraven mene dva frenda in oba imata otroke. “Jaz res ne vem kaj bi naredil, če bi bil to moj otrok. Se čudim staršem, da ni en znorel, pa uletel tja delat galamo,” je razlagal ta prvi. “Jaz bi ji šel vrat zavit,” je nadaljeval drugi. Hja. Bi šel. Ker kaos bi bil, če bi vsak kr po svoje pravico jemal v roke.

Ko gre za bližnje, vsi našpičimo kremplje
Ampak čist štekam. Ko gre za tvoje bližnje, vsi našpičimo kremplje. Si sploh ne predstavljam, da bi imela eno mejhno Terezo in bi ji kdo kej hotel slabga narest. Pa to bi uletela mama Tereza hujš k Bruce Willis v Pulp Fiction. Sploh ne bi vedla s kerim orožjem začet. Baseball kiji v eni roki, v drugi motorne žage, še kuhinjski valjar bi mi iz riti gledal in opletal naokol, iz ust pa tokrat ne bi letele kletvice, ampak sam še metki.

In sploh si ne predstavljam, kaj mora delat v glavi staršem, svojcem, ko ti en enga ubije, zlorabi, posili. Se spomnim pred leti en primer nekje na Gorenjskem, k je en psihič na eni pešpotki napadal ženske. Je eno ubogo zagrabil s kolesa, posilil, ona je uletela vsa boga tam iz grmovja, je pa glih mož prišel. Sam še kol je pobral, folk za unim in niso se glih preveč prijazno pogovarjali z njim.

Sem ful proti agresiji in nasilju, sam logično, da se mu je odpeljalo. In pol bodi ti na sodniji, pa poslušaj pričanje nekoga, kako ti je otroka razparal in umoril. Mučil. Veš da je v teb vulkan, k sam čaka da eksplodira. Poslušaš kako je tvojo hči, sestro, mamo držalo pet modelov in se izživljalo nad njo. Da so ti zlobarili štiriletnega otroka in ga vrgli tja nekam v gozd pod veje k ta zadnji gnoj. Dokler se nam ne zgodi zares, vsi rečemo: “Pa jaz jih najdem, pa ubijem.” Pa ne gre to tko. Kaj če maš familijo in še enga otroka? Zarad katerga je treba preživet vso to agonijo. Kaj mu bo njemu fotr ali mama pol v zaporu, ker se mu bo utrgalo sred sodišča in bo direkt pred vhodom sam še streljal na vse, ker ma pun kurac tega nefer lajfa.

Mi čmo ljubezen pa šuške
Boš šel sedet zarad tega, ker se boš kao boljš počutil, ker boljš itak ne bo nikol več, ker vso to grozoto ne moreš dat kr na rewind in noben ti tega človeka več ne bo vrnil? Ali boš trpel v seb do konca lajfa, se ga zapil, natabletal in travmiral? Ali probaš pozabit in potlačiš vse nekam v temo dol vase? Zajebane fore. Itak je pa največ umorov zarad standarnih for. Če boš odprl ponesreč kje v časopisu na horoskop, bo vedno: zdravje, ljubezen, denar. Ne bo: “zdravje, ljubezen, denar, mercatorjevi boni.” Koga uno briga. Mi čmo ljubezen pa šuške. In zarad tega dvojga se največ ljudi potolče med sabo. Ljubosumje je ta najhujš scena. Že vidim enga s sekiro v roki, pa liter šmarnice v riti, kako hara po vasi: “Če nauš moja, Francka, nauš ud nubenga!” Ljubosumje je čist navadna nesigurnost. Dvomiš vase in posledično un jebe ježa. “Ljubezen” , vsaj tist kar misliš naj bi bla, zna ene tok zmest, k da ma cel bataljon pilul v riti. Pri kešu sa pa tud hitr veselica konča.

Če si sposodiš od narobnih keš, ne bo nč prijetno, če nimaš za vrnit, pa morš skoz met oči še na hrbtu. In komu boš povedal, da si zadel na lotu, če te ni že kap vmes na kavču, ko si končno najdel očala in že desetič preveril, da ti pa tak krompirjevec pa že ne moreš bit? Pa ljudje se zaštihajo za 20 evrov, kamoli ti ne bo šla glava, če z listkom še nisi uletel do tja, listek pa vreden uf milijonov. Je hitr tam konc prijateljstva in zakonov in podobno. “Jaz mam tebe ful rad,” pa sam še z unim kladivom za meso po buči dobiš. Jebi ga, enim je denar velik več k ljubezen. Veš kok ljubezni si lahko kupim s tem!

Glih zanč sem enmu rekla, k skoz sam sika pa nerga: “Na konc boš sam, zagrnejen in zamorjen, poln keša. Ampak sam.” Mislim, da se ni kej preveč zamislil. Je pa seveda boljš met vsaj keš ,če si že sam, kokr bit sam, pa še broke k cerkvena miš. In to bi si verjetno mislil tud un k hara po vasi in išče Francko, da ji bo jebal mater: “Na lotu sem zadel, ta stara, na lotu! Buš vijdla zdej. Tri take si lahk kupim!” Ker je imel spet preveč šmarnice v riti je šel nazaj domov pa s sekiro ob povštru zaspal. Nevplačan loto listek pa v zadnjem žepu. Ko še ni vedel,da se ne bo več zbudil. Sam še uno plinsko pištolo za prašiče se je po tihem zaslišalo. Če bi lahk model takrat odprl oči, bi zagledal en poznan ksiht. Guess who? Francka. Še šmarnice ni pozabla s sabo vzet.

Preberi tudi

Oddaj komentar