Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Fucked up je že cel ta svet. In mi k to gledamo in beremo.

17.03.2019 · Objavljeno v Tereza Vuk

Zdej te dni sem mislila, da živim v ameriških sanjah. Vsaka naša novica je bla bolj bizarna od druge. Odrezane roke, tepst eno nč krivo sred avtoceste. Vedno bolj pobebljeni že vsi, pa nikome ništa. Kdaj si resno rečem, da hvala kurcu, da nimam otrok. Kdo bi si sploh želel pridet na tak svet.

Ampak ja, na tem svetu so se vedno dogajale tud take zgodbe, psihopatske, utrgane. In ne sam v Ameriki, tud pri nas. Sam da enkrat ni blo tko medijsko pokrito in pol smo mal bolj lutali v temi. Zdej maš internet, pa maš vse članke za dobro jutro, in pol morš prov gledat, kero stran it brat, kere ne, komu sploh kej verjamem? Tud men ne vsega verjet, sam tok, že vnaprej.

Bolj creepy k so zadeve bolj so interesting
In pol beremo o zmešanih ljudeh in gremo hitr na FB: “Aha, ta pa ta ime, ziher ma FB.” In pol nima FB-ja in vsi mi s surlami do tal. Ta teden, ko se je sesula vsa Zuckerbergova genialnost, sem vidla kera panika je bla. Nam v kafani je sicer dol viselo, dokler ne zmanjka piva, je vse ok. Sam kasnej doma, ko nisem mogla kakšnega svojega umotvornega statusa objavit, je pa tud že men živc dvigovalo. Pa kako bo folk zdržal, če ne bom objavila na dan po sto komadov z YouTube-a? Konc sveta. Ampak, če bi pa Zuckerberg naročnino nabil, bi mu pa hitr fakiča pokazala. Ne moreš nas tko razvadit, pol pa jebite se. In pol si mi vsi šeramo te nore članke, lajkamo en drugmu, komentiramo in se zgražamo.

Ljudje smo pač tko narejeni. Kaj se bomo pogovarjali kako regrat rase in kok sončka je blo letos v Ljubljani? Valda da bolj creepy k so zadeve, bolj so interesting. “A si ti predstavljaš dat roko pod cirkularko? Odfuk. Kako bi pa pol jointe zvijala, dvigovala pivo, pa pisala? Mogoče je bla pa tok zmanipulirana. Al je pa res tok nora. Ah, kdo bi vedel. Kelnar, še eno pivo!” V bistvu si zgrožen zares, ampak seveda vidiš stvari iz distance. In na konc so vse te štorije sam navadne kafanske debate.

Bolana sem v bistvu jaz
Ampak vedno so me privlačile vse te psihopatske fore. Na daleč, seveda. Vse serijske morilce sem mela pod kontrolo kot mula. Ameriške, ruske, in edinga našga ta pravga, Trobca. Vpraš me, kaj sem včer jedla, pa bom mogla ornk razmislit, Trobčeve žrtve ti pa naštejem iz prve. In še danes zaključim vedno dan s kakšnim dokumentarcem o umorih. In pol se čudim,da mam skoz nočne more. Primeri k jih gledaš so res bizarni, ampak še bolj sem jaz, k si naštimam futr in pol uživam ob hrani in gledam muke drugih.

Bolana sem v bistvu jaz. Res, kdaj prov pomislim zakaj mi je tak feeling gledat take bolanije, če so pa eni trpeli? In zakaj preberem vse te članke in jih še delim dalje? In tud ko je konec hecov in vidiš v realnosti umore, sem še vedno pokukala na en uč. Ko sta unadva zbrcala svojega kao kolega in vse to snemala v živo po FB, nisem mogla da drug dan, ker se je Zuckerberg pozno zbudil, in je posnetek veselo bil deljen dalje, ne bi pogledala. Zdržala sem sam par minut. Groza groz. Eno so dokumentarci, tkole pa no go. Nimam jaz želodca za take fore. Tale live streamanja sploh ne vem zakaj so.

Pol se lahk dvema kr odfuka, pa se odločta, da se bosta dala dol hujš k v porničih, in pol ideja, dejmo pa še mal v živo po FB dat posnetek, ker bog ne dej, da zamudijo najini riti. Sam tist bi ziher Zuckerberg prej dol fuknil, ker bradavičke so težek tabu. Ta mi tud nikol ne bo šla v račun. Niso problem lepe joške, sam bradavica. In pol skrijejo uno bradavico, glih tko vidiš lepo stoječe prsi, in v čem je pol fora? Pri tipih je pa še zaželjeno, da čimbolj kažejo sixpacke. Pa tist jim zbrište, pizda. Sixpacke. Veš kaj lahk to ene mamce zrajca. Vse takoj vibratorčke v roke, pornič na compu, pa ponesreč kamera vžgana in evo ti ga na, live stream.

Sej to je smešno, ni pa smešno, ko sem seveda šla gledat posnetek, kako je zdej en na Novi Zelandiji v mošeji pobil ful ljudi. Model je mel kr kamero na glavi, torej je izgledalo vse skup k v uni računalniški igrici, k hodiš s puško naokol in postreliš vse kar pride mimo. Sam da to ni bla igrica, ampak zares. Fucked up je že cel ta svet. In mi k to gledamo in beremo.

Kaj bi jaz pisala, če se ne bi vse te psihopatske zgodbe dogajale?
Vedno se vprašam v takih situacij kaj šele novinarjem dogaja. Če ne bi blo norij na tem svetu, ne bi meli o čem poročati. Koga briga za uno Ljubezen na kmetiji. In kako to pol zgleda? So vsi veseli, ker nekje gori, ker je nekdo spet pokradel ne vem kaj, umoril tega pa tega in se uredniki derejo: “To mi deli! Glih ni blo klikov ta teden. Vsi marš takoj na prizorišče. Prvi, prvi mormo o temu poročat!” Hja. Pač, služba je služba. Tud dohtarji ne bi mel kej delat, če bi bli vsi zdravi. Kamoli lastniki lokalov, če bi bli vsi trezni skoz. Posledice pa vsak sam nosi.

In kaj bi jaz pisala, če ne bi vas zanimalo moje mišljenje? In če se ne bi vse te psihopatske zgodbe dogajale, bi pisala o mavricah in srčkih? Ljudje smo pač vsi nekak hijene. Eni manj, drugi bolj, ampak v končni vsi navadni mrhovinarji. Še smeh majo eni tok beden k une ogabne hijene. Sej sočustvuješ, sam še vedno bom šla prebrat, pa kej še prek videa pogledat. Ni da se naslajaš, sam eni majo resničnostne šove ljudi z ljudmi, k bojo seveda pol vsi v iber uspešni, hvala šovu, eni mamo pa te resničnostne grozote. Oboje je za zamislit se. In spet bom zvečer pristala pred Discovery ID, žrla vse živo, pa se pizdila: “Kako sam zginla je? Alo, alo. Kje so mrtvi? Hočmo mrtve!” Hja. Mogoče sem pa falila poklic.

Preberi tudi

  • 11/12/2017Pozor, fake news!Ta teden je Oliver Dragojević umrl na vsak drug dan. Par dni prej Kirk Douglas. Black Adder je pa itak vsako leto pokopan. In ko je včeraj umrl legendarni Jernej Šugman, jih velik ni […] Posted in Tereza Vuk
  • 13/03/2018Nismo Amerika, a imamo psihopateVsakič ko začnem pisat, me zmotijo reklame vzad na TV-ju. To so une posnete zadeve, k jih delajo tko, k da bi bli mi vsi debili. Vse familije srečne, nasmejane, polni denarja, mislim, […] Posted in Tereza Vuk
  • 12/04/2017O, fuck, ne še kolumna Članica prokrastinatorskega kluba Na hitr pišem kolumno, lovim dva dni nazaj. Kar mi ni podobno. Ko sem začela skor dve leti nazaj pisat kolumne za Fokuspokus, so frendi stave polagali, […] Posted in Tereza Vuk

Oddaj komentar