Bipolar Times Vse, kar rabiš, je pogum, da pokažeš svetu, kdo si v resnici.

Tud iz barvanja las moram narest showtime

16.05.2018 · Objavljeno v Tereza Vuk

Z leti se vse spremeni. Tud barva las. Če sem kot najstnica bla vedno una: “A Tereza? To je una blond, k ful goflja, ne?”, sem zdej una, k mi, če kdo stoji nad mano, rečejo: “Lej kaj maš že sivih.” Ja, pa hvala kurcu, po mojem življenju, se čudim, da ni cela buča en sam odtenek sive. In tud o blond že dolg ni sluha.

Iz nekoč blond v sivo mišjo rjavo
Ne razumem kako lahk iz nekoč blond postane vse skup ena siva mišja ogabna rjava. In sem se en dan odločila, da si grem narest pramena. Da bom kao izgledala mlajša. Taka lepa blond, ko izgledaš kot da si bil lihkar dva meseca na morju. S frendom sva naredila deal, da morm bit dva tedna brez piva in pol me on časti frizerja. Jebat ga, z mano je treba delat k z otroci. Prepričevat, ponujat zadeve, pa še to bom še vedno zraven z nogami cepetala.

Druga stvar je bla, kam se it pobarvat. Vsi polni predlogov, jaz sem pa za vsako stvar zakomplicirala: “V centru? Ne, tam je preveč ljudi. Pa si ziher, da znajo barvat?” Ker sem postala en čudak in se pred neznanimi ljudmi sploh ne znam več obnašat. Vsa tesnobna postanem, pa kr neki. Sej, pomanjkanje blond glave. Da bi si oddahnila od vseh temačnih misli. In mi rečejo modeli na našem koncu, zakaj ne grem do ene frizerke kle bliz, da oni vsi hodijo tja. Jo stuhtam ven in vprašam, če bi jo motile kamere. Itak, iz enga ekstrema v druzga. Al bit doma zaprt, al pa kr v frizeraj, frenda in dva znanca s sabo, režiserja dokumentarca o men, kamermana, pa poln frizerski salon enih tet. Pol sicer snemal nismo, ker ni zneslo režiserju, sem pa zato uletela s frendom, pa trije znanci so že v lokalu zraven čakali.

Mislim, iz vsega morm narest showtime. Tud iz farbanja las. Stopiva s frendom notr in zagledava dve teti na enmu kavču, kako pljuckata v miru vinček. Ena mlada na stolu in frizerka k ji dela eno fancy šmency maturantsko frizuro. Frizerka se je sam zadrla: “Tamle mata frižider, je in vino in pivo.” Pfff, to mi deli. Se vsedem s pivom na un frizerski stol in začnem ženski kazat tri slikce, da jaz bi mela tko pa tko pramena.V sekundi pogleda, pa reče: “Ma kakšne slikce. Bom jaz to po svoje, jaz že vem kaj ti rabiš. ” Jao meni, dej še eno pivo. In vmes ko vsi drinkamo, klepetamo, gledam vedno več folije na svoji glavi, pa sikam: “A si ti ziher, da veš kaj delaš, ženska?” “A je skoz tko naporna?Joj, kaj bi jo jaz. Tih bod, pa mir dej, pa zaupaj,” reče mojmu frendu. “Predstavljaj si kaj bi šele blo, če ne bi blo piva,” ji odgovori nazaj frend.

Dobr je bit blond
In je kr en folk notr uletaval, pa ven, pa jaz tam vsa boga v folijo zavita, pa kr eni k so nosil six packe, pa še jaz kr ven v lokal z vsem tistim na glavi, se dret na frenda: “Da ne boš kam izginil, k morš še plačat!” In končno med vsem unim đumbusom pobere dol folijo in look at me, i’m blonde. Tete na kavču so vse potrdile, da mi paše, frend in znanci in pol lokala tud. Čeprov so ble tete ma razočarane, ker ni blo kamer, sam sem jim rekla, da komot ponovimo, če je že tko top kle.

Ker smo bli tok pridni, nas je frizerka pol še vse na tri runde peljala po dveh lokalih. Vmes sem vsa munjena neki stokala, da kako sem skoz brez keša in mi je kr še 20 evrov fuknila. Pa en znanec tud. Fuck, dobr je bit blond. Sem že kr mal pozabila. Vmes sem tud pozabila, da niti plačal še nismo pramen, ker smo neki zabluzili s tisto kreditno kartico. Frizerka pa čist na easy: “Boš že v ponedeljek nakazal.” In sem vsa zblojena in z novo barvo las uletela dam.

Drug dan se mi je zdel, k da je neki drugač. Da grem po uf letih v življenje. Da si bom privoščila na ful. Sej je sobota. Ko me je drug dan en odbit taxist ob devetih zjutri pobral izpred enga bloka, sem razmišljala o pretekli noči. Da sem se po dolgem času počutila spet kot šestnajstletnica. Res nora sobota.

In še bolj odfukan taxist drug dan. “Uni bojo njemu plačeval za fuzbal! Prekleta banda! Joka po tleh k debil.” “A k Ronaldo?” “Tko, ja.”… “Lej, človek, jaz sem še od včer. Kaj si po horoskopu in kaj si snifal?” “Jebo te Michael Jackson! Nč!” “Ti si za v kolumno, majke mi.” “Napiš! Ne sam napiš. Poklič zdej naš taxi, pa povej da sem legenda, pa kaj me ma una dispečerka za fukat v glavo.” Jebo nas Michael Jackson. In ena stvar je res. Blondes do have more fun.

Preberi tudi

Oddaj komentar